Het Tiny Boat House-concept

Aan het begin van het derde millennium is de uitdaging om het milieu te redden en te respecteren overal aanwezig, vooral in de wereld van de architecten en interieurdesigners! Ze zijn gepassioneerd door kunst en innovatie en willen tegen een schappelijke prijs ecologische huizen aanbieden, die afwijken van de traditionele normen en het gewenste comfort bieden.


Een moduleerbaar bouwconcept in hout

Als antwoord op die uitdaging heeft BatiSomme op basis van zijn dertigjarige ervaring in de houtskeletbouw een moduleerbaar bouwconcept - of microhuis - ontwikkeld: het Tiny Boat House. De naam doet al vermoeden dat het om een pittoreske residentie gaat en dat er een verband is met water. En dat klopt helemaal!

Of het nu bedoeld is voor het ecotoerisme of als vakantieverblijf, het Tiny Boat House is een houten woning in de stijl van een hut, die is gebouwd met boomsoorten zoals ceder, douglas of lariks. Het kan op vijvers of waterpartijen drijven, op de grond of een lichte fundering geplaatst worden of op palen gebouwd worden, wat voor een rustieke en originele sfeer zorgt, maar uiteindelijk ook comfort en plezier biedt.Het Tiny Boat House is autonoom

Wat de energievoorziening betreft: leve de ecologische principes! Het Tiny Boat House is autonoom met geïntegreerde zonnepanelen, een regenwatersysteem met filters, droge toiletten en een afvalwaterverwerkingssysteem met bezinkbassins, in geval van de drijvende versie. 

Bij de andere versies is de uitrusting aangepast aan de context en het gebruik van de ruimte (woonruimte, atelier, kamer voor professionele doeleinden, etc.). De isolatie is uitgevoerd met uitsluitend natuurlijke producten zoals houtwol.


De administratieve formaliteiten

Ook al zijn ze economisch, duurzaam en beveiligd, toch is voor die drijvende of op de grond geplaatste, moduleerbare constructies een bouwvergunning vereist, maar de administratieve formaliteiten lijken te versoepelen aangezien de constructies perfect in een natuurlijke omgeving worden geïntegreerd. 

Bovendien zouden ze ook hoofdverblijfplaatsen of bijgebouwen van bestaande woningen kunnen worden - ook al is het eerste doel een vakantiewoning of tweede verblijf voor natuurliefhebbers.Met het Tiny Boat House combineert BatiSomme zijn passie voor hout met een ongewoon concept om u kennis te laten maken met een andere manier van leven.


Batisomme