Wie zijn wij?

BatiSomme is een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en optrekken van houtskeletbouw en schrijnwerk op maat. Helemaal in het begin in 1982 was het alleen een algemeen schrijnwerkbedrijf… Maar na verloop van tijd en jaren van ervaring heeft het bedrijf haar dienstverlening gediversifieerd en is het zich gaan toeleggen op de constructie van huizen in houtskeletbouw. Bezoek onze website.


BatiSomme of passie voor hout

BatiSomme werd in 1982 opgericht in het hartje van de Belgische Ardennen. De oprichter, Joseph BURETTE, start een algemeen schrijnwerkbedrijf: meubels, kapconstructies, trappen, deuren, etc. De ambachtelijke houtbewerking wordt opnieuw gedefinieerd, innovatieve modellen worden voorgesteld en de esthetiek en de finesse van het werk zorgen er al snel voor dat het bedrijf bekend wordt, want bij BatiSomme houdt men van hout en schoonheid!  Het bedrijf begint dan ook zijn activiteiten uit te breiden aangezien het geïnteresseerd is in het bouwen van woningen op maat in houtskeletbouw. Vandaag stelt BatiSomme een dertigtal lokale vakmannen tewerk en wordt het bedrijf beheerd door de zoon van de oprichter, Dany BURETTE.


2 jaar geleden is het Tiny Boat House geboren

Gewapend met de jarenlange ervaring en de wil om te innoveren, te verrassen en tegelijkertijd comfort en charme te garanderen, heeft BatiSomme voor zijn klanten de mogelijkheid onderzocht om gemakkelijk moduleerbare constructies te creëren, die aangepast kunnen worden aan alle situaties, zoals het water. En het is gelukt! In 2012 gaat het project van het Tiny Boat House van start, waarbij drijvende, moduleerbare hutten op de markt worden voorgesteld. Deze rusten op een platform, dat is verankerd op vlotters, en beschikken over een drainage- en waterafvoersysteem, dat direct verbonden is met die vlotters. Als ze op de vaste grond worden geplaatst, zijn ze principieel identiek aan de andere hutten, met dezelfde architectuur en hetzelfde binnendesign; alleen de ondersteuning verandert.


Om nog verder te gaan

BatiSomme is van plan om zijn dienstverlening buiten de Belgische en Europese grenzen aan te bieden. Het bedrijf stelt het resultaat van meer dan 30 jaar vakmanschap op het gebied van houtconstructie en -verwerking ter beschikking van zijn klanten. Bovendien staat het bedrijf open voor elke suggestie en innovatie in het kader van de houtarchitectuur, op voorwaarde dat het milieu daarbij wordt gerespecteerd. 

Batisomme